Liikunnan tasa-arvopalkinto
1.3.2018 21:34 Uutiset / Pääsivusto

Liikunnan tasa-arvopalkinto

KKP:n Special Hockey sai Oulun kaupungin myöntämän liikunnan tasa-arvopalkinnon 01.03.2018.
Tunnustus on suuruudeltaan 5 000 euroa.
Tunnustus myönnetään urheiluseuralle, yhdistykselle tai muulle sellaiselle yhteisölle, taholle tai toimijalle, joka edistää ja toteuttaa strategian mukaista ja tasa-arvoiseen liikuntakulttuuriin tähtäävää toimintaa.

KKP:n SH toiminta on vakiintunut kuluvalla kaudella jo kahteen ryhmään JR ja SR. Toimintaa pyörittää pieni, mutta aktiivinen toimihenkilöryhmä.
SH on toiminut monessa asiassa pioneerina ja pilottina myös muille toiminnasta kiinnostuneille seuroille. SH on aktiivisesti auttanut muita seuroja käynnistämään toiminnan, ollut mukana turnauksien ja leirien järjestämisessä, sekä laatinut ehdotuksia yhteisistä pelisäännöistä.
Kuluvan kauden aikana SH jalkauttaa tietoa toiminnasta asiasta kiinnostuneille SM - Liiga ja KHL seuroille (Lukko, Ässät ja Jokerit).
Suomen Jääkiekkoliitto on myös kiinnostunut SH toiminnasta. SH:n kalenterissa seuraava kokousmerkintä on Veturitiellä Hartwall Areenalla.
Tästä on hyvä jatkaa uudelle ja tulevalle kaudelle ...


Oulun kaupungin tiedote tunnustuksesta:

"Kiimingin Kiekkopojat ry:n Special Hockey tarjoaa erityislapsille ja -nuorille, pojille ja tytöille, mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa ilman kilpailullisia tavoitteita. Kolmen toimintavuotensa aikana Special Hockey -joukkue on tarjonnut erityistarpeita vaativille lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuksia, sosiaalista kanssakäymistä, yhdessä tekemistä ja onnistumisen elämyksiä jokaisen lapsen omista lähtökohdista käsin. Jokaisella toimintaan osallistuvalla lapsella tai nuorella on erilaisia tarkkaavaisuuteen, motoriikkaan tai koordinaatiotaitoihin liittyviä haasteita, mutta tässä toiminnassa ne eivät ole keskiössä. Special Hockey -toimintamalli on levinnyt jo muihinkin kaupunkeihin, jossa Kiimingin Kiekkopoikien luoma malli on toiminut valtakunnallisena esimerkkinä. Yksi KKP:n Special Hockey -joukkueen ydinajatuksista on tarjota erityislapsille liikunnan kautta kaveruussuhteita ja ystävyyden tuomaa vertaistukea. Joukkueeseen kuuluminen antaa lapsille mahdollisuuden olla itsenään osa jotain isompaa, osa joukkuetta. Toiminnan kausimaksu on myös pyritty pitämään mahdollisimman edullisena, jotta harrastamisen hinta ei koidu kenellekään esteeksi osallistua toimintaan. Sinnikkyyttä edustaa myös Special Hockey -joukkueen valmentajana toimiva Janne Käyhkö, joka entisenä liigatason jääkiekkoilijana jouduttuaan auto-onnettomuuteen on löytänyt paikkansa Special Hockey joukkueen valmentajana toimien loistavana esikuvana myös kaikille joukkueen jäsenille. Toimintaa kuvaa hyvin se, että kaikki on mahdollista ja jokainen pystyy, jos uskoo unelmaansa."


   
Lisää uutisia
Kiimingin Kiekko-Pojat ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat