Nivalan turnaus 30.12.2017
Julkaistu: 14.01.2018 00.00

Nivalan turnaus 30.12.2017

30.12.2017 matkasimme kahden joukkueen voimin Nivalaan kinkunsulatteluturnaukseen. Turnaukseen osallistuivat Kkp:n kahden joukkueen lisäksi Nivala Cowboys kahdella joukkueella, Haapaveden Huskit kahdella joukkueella sekä Limingan Kiekko ja Ylivieskan YJK.

Turnaukseen lähdettiin ennen kukonlaulua mikä ei kuitenkaan ilmennyt väsymyksenä millään tavalla matkan aikana. Innostus oli käsinkosketeltava, olihan kyseinen turnaus monelle pelurille ensimmäinen laatuaan. Suurin osa matkusti paikalle JS Matkojen ylellisellä linja-autokyydillä, joka varmasti painui myös monen pelurin mieleen.

Turnauksessa pelattiin kahdessa neljän joukkueen lohkossa. Kkp:n joukkueet olivat sijoitettuna omiin lohkoihinsa. Kkp Valkoinen voitti yhden ottelun ja kärsi kaksi niukkaa tappiota alkusarjassa, Kkp Punaisen joukkueen voittaessa kaikki kolme otteluaan. Kkp Valkoinen pelasi siten jatko-otteluissa sijoista 5-8 ja Kkp Punainen sijoista 1-4. Valkoinen voitti ensimmäisessä, rangaistuslaukauksiin päättyneessä jatko-ottelussa, Nivala Cowboysin ja pääsi pelaamaan sijoista 5-6. Punainen joukkue hallitsi välieräpeliään ja eteni vuorenvarmasti finaaliin.

Ennen ratkaisevia pelejä valmennus päätti nostaa panoksia ja ennen peliä kuunneltiin AC/DC:N tilalta Rocky-elokuvasta tuttua "Eye of the tigeriä". Valkoisen joukkueen taistelu "pikkufinaalissa" noudatteli aiemmista peleistä tuttua kaavaa. Peli oli tiukkaa, Kkp:n hallitessa kenttätapahtumia mutta maalit olivat tiukassa. Kovan väännön jälkeen tulostaulu näytti Kkp:n voittoa lukemin 1-0 ja 5.sija oli totisinta totta. Punaista joukkuetta vastaan finaalissa luisteli YJK, joka oli Punaisen joukkueen tavoin päässyt finaaliin voittamalla kaikki aiemmat ottelunsa. Huomionarvoista on että yksikään aiempi joukkue ei saanut tehtyä YJK:lle yhtään maalia. YJK piti ottelun alussa tahtipuikkoa hallussa menemällä jopa 3-0 johtoon. Punainen joukkue ei tästä hätkähtänyt vaan nousi lopulta 3-3 tasatilanteeseen ja peli näytti menevän rankkarikisaan. Kuitenkin vain hetki ennen loppua YJK sai tehtyä 4-3 voittomaalin eikä aikaa tasoitukseen enää ollut. Punainen joukkue sijoittui siten hienon kamppailun jälkeen hopealle turnauksessa ja muistoksi siitä saatiin mukaan hieno pokaali.

Turnaus oli hyvin järjestetty ja pelaajille sekä vanhemmille jäi varmasti päivästä vain hyviä muistoja. Huomionarvoista on myös se että turnauksessa vastustajajoukkueilla oli pääsääntöisesti vain 2010-syntyneitä pelaajia, kun taas Kkp:n kokoonpanossa oli pelaajia 2010-2012 ikäluokista.

Seuran uusimmat